Mad i Sakskøbing
Adolf Henrik Lindstrøm var norsk kok og deltog bl.a. i Roald Amundsens store sydpolsekspedition 1910-1912, samt flere andre ekspeditioner til Nord- og Sydpolen i begyndelsen af 1900-tallet.
- Kosten var knap, og det var en kunst at få maden til at smage godt. Lindstrøm komponerede derfor en bøf- lignende frikadelle, hvor hakket kød blev tilsat æg, mel, løg samt hakkede syltede agurker, rødbeder mv. Retten har siden gået sin sejrsgang i restauranter over hele verden.
På samme måde emmer Sakskøbing af virkelyst og udvikling, og er et kulinarisk mekka, der præsenterer fødevarer, producenter, restauratører mv. fra Sydhavsregionen dvs. Lolland, Falster og Sydsjælland.
De mange lokale gårdbutikker, som byder på et mangfoldigt råvaremarked, der synliggør det omgivende kulturlandskabs herlighedsværdier og landbrugsprodukter, styrker og skaber sammenhæng mellem by og land – kort sagt Sakskøbing er en by, der bringer folk fra nær og fjern tæt på den gode mad i øjenhøjde med producenter, restauratører, turismeaktører mv.
Sakskøbing er desuden kendt for sin Madskole, hvor man kan blive undervist af gourmet kokke - kendt fra de bedre restauranter fra hele landet, eller måske af kogekoner med kendskab til lokale egnsretter. Vi har nogle af landets største og dygtigste frugtavlere, hvor man altid kan aflægge et besøg i frugtplantagerne. Vi fejrer hvert år dansk frugt den 3. weekend i september ved en Frugtfestival, som er besøgt af ca. 20.000 mennesker fra nær og fjern.
Skal du have en kulinarisk oplevelse, så er Sakskøbing det oplagte valg.